Inloggen

Tele2 4G

Tele2 heeft op zijn website ca. 200 vacatures geplaatst. Deze vacatures zijn voornamelijk gericht op het nieuwe 4G netwerk, zoals werkvoorbereiders en marketing.

Dit zijn de eerste tekenen dat Tele2 zich aan het voorbereiden is op de uitrol van 4G. Vermoedelijk duurt het nog wel een tijd voordat er daadwerkelijk begonnen wordt met de uitrol, de eerst inschatting is op zijn vroegst begin 2014.

Tele2 heeft net als KPN en Vodafone een 800 MHz frequentie bemachtigt. Daarmee kan Tele2 relatief snel en goedkoop een landelijk netwerk opzetten. Voor de spraak (2G/3G) zal T-Mobile gebruikt (blijven) worden. T-Mobile gaat UMTS uitrollen in de 900 MHz band, daarmee zal het spraak/data bereik ook toenemen in gebieden waar nu de dekking minimaal is.

Tele2 heeft ook de beschikking over de 2600 MHz band. Het is nog onbekend of deze band ook gebruikt gaat worden. Waarschijnlijk gaat Tele2 deze gebruiken voor evenementen en drukke hotspots, zoals stations/stadions.

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...