Inloggen

Ondanks de fusie met T-Mobile heeft Tele2 toch nog een beperkt aantal sites geactiveerd sinds de laatste update in december.

Hier geen tabel met Carrier aggregation, omdat Tele2 maar 2 frequenties heeft is dit af te leiden uit de normale tabellen.

Op 5 april lijkt de laatste site in gebruik te zijn genomen,deze site staat op Schiermonnikogg. Na 5 april is er geen nieuwere site te vinden. Netto aantallen zijn trouwens lager dan de aantallen in de kaart, mogelijk heeft dit te maken met vervangingsites, die zijn wel nieuw maar er verdwijnt ook weer een site voor dus netto toename is dan 0. We zullen zien of er volgende maand nog een update van Tele2 komt.

Overzicht gebruikte banden Tele2 4G netwerk

Banden  Aantal per
01-12-2018
Nieuw sinds
01-12-2018

Aantal per
01-05-2019
Band 20(800 MHz) 3502 9 3511
Band 7 (2600 MHz) 3221 8 3229
Totaal 723 7 6740

Overzicht locaties Tele2 4G netwerk

Zendlocaties Aantal per
01-12-2018
Nieuw sinds
01-12-2018
Aantal per 
01-05-2019
Band 20(800 MHz) 297 0 297
Band 20 + 7(800 MHz / 2600 MHz) 3205 9 3214
Band 7(2600 MHz) 16 -1 15
Totaal 3518 8 3526

Mutaties Tele2 afgelopen periode  

Tele2 nieuw april 2019

 

Schrijf reactie (1 Reacties)

tele 2 zonder logo

Tele2 heeft vandaag een nieuwe bundel aangekondigd. Net zoals T-Mobile zal ook Tele2 een databundel introduceren met onbeperkte data. Tevens zal de 2Gb databundel verdwijnen. Het goed verborgen nieuws werd vandaag tijdens een presentatie bekend gemaakt. Tele2 is de tweede provider in Nederland die met een onbeperkte bundel komt.

Onbeperkte data
De nieuwe databundel zal per 17 Mei te verkrijgen zijn en zal met een prijs van €25,- flink concurreren met T-Mobile's Unlimited abonnement. Tele2 hanteert hetzelfde principe als haar concurrent en biedt per dag 5GB data. Wanneer deze op is, kan men via een SMS per keer 1GB aanvullen. Deze aanvuller kan zo vaak als wenselijk geactiveerd worden.

Overige bundels
Tevens werd bekend gemaakt dat de 2Gb bundel zal komen te vervallen. Deze bundel is prijstechnisch niet rendabel tov de 5GB bundel en zal dan ook niet meer beschikbaar zijn. Wat er precies met de klanten gaat gebeuren die zo'n 2GB bundel hebben afgesloten is niet bekend. 

Data in de EU
Bij het Unlimited en huidige 10GB abonnement mag men in de EU tot 6GB roamen. Op dit moment biedt Tele2 nog weinig 4G roaming, of hier binnenkort nog verandering in komt is niet duidelijk.

Unlimited bellen
Klanten die een Unlimited abonnement afsluiten kunnen ook gebruik maken van onbeperkt bellen en sms'en. Uiteraard hanteert Tele2 hierin ook een FUP. Uitzonderingen in het onbeperkt bellen zijn: 'Bellen naar landen buiten Nederland, bellen vanuit een land buiten de EU en het servicetarief van betaalde servicenummers'. Het is overigens niet mogelijk een Unlimiled data abonnement af te sluiten zonder onbeperkt bellen.

Meer info op Tele2

 

Schrijf reactie (16 Reacties)
Meer en meer mobiele klanten maken voor hun spraakdiensten gebruik van Tele2’s voice over LTE service (VoLTE). In iets meer dan drie weken is het aantal actieve VoLTE-gebruikers verdubbeld naar 340 duizend, gezamenlijk zorgen zij voor meer dan 1,5 miljoen VoLTE gesprekken per dag. VoLTE is bij Tele2 beschikbaar op een groot aantal toestellen. Alle bestaande klanten en consumenten en bedrijven die nu klant worden kunnen direct profiteren van de HD-geluidskwaliteit en korte ‘call set up time’. Uiteraard hebben zij hier wel een geschikt toestel voor nodig waarop de meest recente software is geïnstalleerd.  
 
Adrian Garret, Chief Commercial Officer consumer market: Met ons eigen LTE-advanced 4G-netwerk kunnen wij onze klanten de beste gebruikservaring bieden. We hadden natuurlijk al razendsnel 4G mobiel internet, VoLTE brengt nu nog meer voordelen. Klanten wennen heel snel aan de betere geluidskwaliteit en het feit dat gesprekken sneller tot stand komen. Klanten die in de afgelopen weken voor het eerst VoLTE zijn gaan gebruiken noemen vooral het kristalhelder geluid als een grote plus.’ .     
 
Zowel zakelijke gebruikers als consumenten adopteren de nieuwe technologie in hoog tempo. In maart 2016 was Tele2 de eerste Nederlandse operator die VoLTE commercieel lanceerde, de eerste bestaande klanten konden het vanaf dat moment gebruiken. Op dit moment kunnen zowel bestaande als nieuwe klanten profiteren van de voordelen van VoLTE.
 
Alle uitgaande telefoongesprekken kunnen nu starten op Tele2’s eigen 4G-netwerk
Tele2 adviseert alle klanten met een VoLTE-enabled toestel dat geschikt is voor gebruik op het Tele2 netwerk om de meest recente software voor hun toestel te downloaden en te installeren. Vervolgens gebruikt het toestel automatisch VoLTE voor alle telefoongesprekken. Uitgaande gesprekken worden vanaf dat moment dus allemaal opgezet op Tele2’s eigen 4G-netwerk ook als de persoon die gebeld wordt geen gebruik maakt van VoLTE. In die gevallen vervalt het voordeel van de HD-geluidskwaliteit.   
 
VoLTE ondersteunt door landelijk dekkend 4G-netwerk
De sterke toename van het aantal VoLTe gesprekken is uiteraard het gevolg van de snelle groei van het aantal actieve gebruikers. Maar het is ook het resultaat van de nationale netwerkdekking van Tele2’s eigen 4G-netwerk. Met ruim 99% buitenshuis populatie dekking en meer dan 90% binnenshuis populatie dekking kunnen Tele2 klanten altijd en overal vertrouwen op 4G-dekking.
Schrijf reactie (10 Reacties)

tele 2 zonder logo

Tele2 geeft haar klanten extra data voor Valentijnsdag. De provider hoopt hiermee haar klanten een fijne en liefdevolle Valentijnsdag te verzorgen. We zetten de details voor je op een rij voor de gratis 2GB op 14 februari 2017.

Alle klanten van Tele2 krijgen op dinsdag 14 februari 2017 gratis 2GB internet bovenop hun huidige internetbundel, zo ontdekte DroidApp. Klanten hoeven niks te doen om de bundel te activeren, dit gebeurt automatisch. De gratis gigabytes zijn niet onbeperkt geldig. Vanwege Valentijnsdag is dit enkel van 14 februari 2017 0:00 uur tot 14 februari 2017 23:59 uur. Tele2 laat in een sms weten.

Meer info op www.tele2.nl/valentijn 

Schrijf reactie (5 Reacties)

tele 2 zonder logo

Tele2 is op een missie: om het ‘connected’ leven van al haar klanten compleet zorgeloos te maken. Niet alleen kunnen zij overal in Nederland vertrouwen op het splinternieuwe LTE-advanced 4G-netwerk. Iedereen die vanaf nu een abonnement afsluit bij Tele2, kan daarbij ook gebruik maken van een contract dat zij maandelijks kunnen stopzetten. Dus zijn zij niet langer bij Tele2, omdat het moet, maar gewoon omdat het kan. Tele2 is de eerste provider die dergelijke abonnementen aanbiedt aan zowel consumenten als zakelijke gebruikers.
 

Malin Holmberg, CEO van Tele2 Nederland: 'We zijn hier om het gebruik van mobiele telefoons zo zorgeloos mogelijk te maken. Op 1 februari neemt Tele2 weer een paar belangrijke stappen om ervoor te zorgen dat al onze klanten altijd verzekerd zijn van de allerbeste 4G-gebruikerservaring, zowel voor spraak als mobiel internet. Met bundels die het op elk prijsniveau mogelijk maken om te zwemmen in de mobiele data en de vrijheid voor al onze klanten om te komen en gaan wanneer ze willen.'
 
Meer data om er zeker van te zijn dat je nooit zonder zit
Tele2 kijkt voortdurend of de bestaande abonnementen goed overeenkomen met het gedrag van onze klanten. Op basis hiervan heeft Tele2 besloten om de middelste twee bundels van haar propositie te vergroten. Van 4GB en 8GB naar respectievelijk 5GB en 10GB, uiteraard voor dezelfde prijs. De bundels van 1GB, 2GB en 24GB bundels dekken nog steeds ruim de behoeften van onze klanten, zoveel mogelijk data voor het door hen gewenste budget.
 
VoLTE voor iPhone
Tele2 heeft de selectie van Volte-enabled telefoons die geschikt zijn op het eigen netwerk, weer verder uitgebreid. Sinds afgelopen vrijdag kunnen ook iPhones gebruikers met de meest recente iOS-software op hun toestel zowel data-als spraakdiensten op Tele2’s eigen 4G-netwerk gebruiken. Klanten die iOS 10.2 hebben geïnstalleerd op de iPhone SE, de iPhone 6 en 6s reeks en de iPhone 7-reeks profiteren nu ook van HD geluidskwaliteit.
 
Ultieme vrijheid voor alle klanten
Met de nieuwe introducties bouwt Tele2 verder aan de ultieme keuzevrijheid voor haar klanten. Klanten kunnen verschillende spraak en data bundels kiezen en mixen. De medewerkers van Tele2’s zakelijke klanten kunnen ook data met elkaar delen met behulp van de zogenaamde company bundel. Alle medewerkers gebruiken een datapool. In combinatie met abonnementen die elke maand kunnen worden opgezegd, biedt dit organisaties maximale flexibiliteit. 
Schrijf reactie (6 Reacties)
tele 2 zonder logo

Deze week heeft Tele2 twee belangrijke stappen gemaakt om ’s werelds eerste provider te worden die haar mobiele klanten alleen bediend via een 4G-netwerk. Alle mobiele klanten van Tele2 met een VoLTE-ready toestel zijn vanaf nu in staat om de technologie te gebruiken. Daarvoor moet nog aan een belangrijke vereiste worden voldaan. De toestelfabrikant moet speciale software ontwikkelen die is afgestemd op de netwerkspecificaties van het Tele2-netwerk. Als klanten vervolgens de laatste software versie op hun toestel hebben gedownload en geïnstalleerd, maken zij direct gebruik van VoLTE. Vanaf dat moment kunnen zij dus zowel internetten als bellen op het eigen 4G-netwerk van Tele2. Vanaf deze week krijgen nieuwe klanten ook direct automatisch toegang tot Voice over LTE. Momenteel maken al zo’n honderdzeventigduizend klanten actief gebruik van VOLTE. Gemiddeld handelt Tele2 nu al zo’n zevenhonderdduizend in- en uitgaande VoLTE gesprekken af per dag.  
 
 
’s Werelds eerste 4G-only provider
Tele2 is de eerste provider in de wereld die ervoor heeft gekozen om alleen gebruik te maken van 4G-technologie bij de bouw van haar mobiele netwerk. Met het bereiken van nationale populatie netwerkdekking eerder dit jaar, is Tele2 nu in de positie om consumenten en zakelijke gebruikers volledig te bedienen via het eigen netwerk, zowel voor razendsnel internet als ook voor spraakdiensten. Hierdoor kan de beste gebruikservaring worden gewaarborgd.
Het nastreven van deze ambitie zorgt ervoor dat Tele2 voorop loopt met de introductie van VoLTE in de Nederlandse markt.

Schrijf reactie (10 Reacties)
tele 2 zonder logo

Vanaf vandaag lanceert Tele2 haar nieuwe 4G-abonnementen. Klanten hebben voortaan meer keuzevrijheid en uiteraard nog steeds een genadeloos lage prijs voor heel veel data, zodat zij zorgeloos kunnen genieten van hun mobiel. Klanten kunnen zelf bepalen welke combinatie zij maken met de internetbundels van 1, 2, 4, 8 of 24GB en met de belbundels van 100 minuten/SMS of onbeperkt bellen en sms’en. Het is vanaf nu bijvoorbeeld mogelijk om de 24GB-bundel te combineren met kleinste belbundel.
 
Chief Commercial Officer Consumer Adrian Garrett: “De lancering van onze eigen 4G-abonnementen in november vorig jaar, heeft echt een verandering teweeg gebracht in de manier waarop mensen hun telefoon gebruiken. Met onze nieuwe propositie zorgen we ervoor dat we blijven voldoen aan de behoefte van onze klanten en hen met heel veel data in staat stellen om het hele internet binnen te halen op hun mobiel.”
 
Wat is er veranderd?
-      Introductie van losse bel/SMS bundels 100minuten/SMS (€2,- p/m) of onbeperkt bellen/sms’en (€6,- p/m)
-      Alle vijf de internetbundels zijn vrij te combineren met onbeperkt bellen/sms’en of 100 minuten/SMS
-      De 1,5GB bundel is uitgebreid naar 2GB
 
In november 2015 lanceerde Tele2 haar eigen nationaal dekkende 4G-netwerk, disruptieve abonnementen met grote internetbundels voor een genadeloos lage prijs. Ondersteund door de verrassende merkcommunicatie bleek Nederland als snel geïnteresseerd in het aanbod van Tele2. In minder dan 12 maanden groeide het mobiele klantenbestand met bijna 20% tot meer dan een miljoen mensen. Met het oog op de ambitie om ’s werelds eerste 4G-only operater te worden, lanceerde Tele2 in maart 2016 als eerste VoLTE (bellen via 4G). Inmiddels profiteren meer dan 50.000 Tele2 klanten van de hogere spraakkwaliteit van deze techniek. Samen met toestelfabrikanten werkt Tele2 eraan om in de komende maanden nog veel meer toesteltypes gebruik te kunnen laten maken van VoLTE.

tele2 nieuwe 4g abbo
Schrijf reactie (3 Reacties)

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorie├źn; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorie├źn en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...