Inloggen

Wie in een bepaalde periode klant is geworden van KPN of Vodafone, kan tegen bijbetaling toegang krijgen tot het 4G-netwerk. De optie geldt dus niet voor alle klanten. T-Mobile geeft alle bestaande klanten juist gratis toegang tot zijn toekomstige 4G-netwerk.

Vodafone heeft de optie niet officieel uit de doeken gedaan, maar biedt klanten die er om vragen in de praktijk aan, ontdekte Tweakers. Vodafone-woordvoerder Jan van der Aa bevestigt de mogelijkheid. "Het gaat om een add-on van 2,50 per maand,", zegt Van der Aa, "die geldig is voor alle Bel+sms+web regelmatig, vaak en altijd-abonnementen die tussen 1 oktober 2012 en 4 maart 2013 zijn afgesloten." Hij tekent er wel bij aan dat klanten goed moeten opletten of hun telefoon wel 4g-ondersteuning heeft en dat 4G al is uitgerold naar hun regio.

Abonnementen van voor die tijd komen niet in aanmerking, evenals abonnementen van na die tijd.

Toegang tot het 4G-netwerk is verder enkel mogelijk voor abonnees van Vodafone Red; dat zijn relatief dure abonnementen met veel data en vaak onbeperkt bellen en sms'en. Of ook andere, goedkopere nieuwe abonnementen in de toekomst toegang tot het 4g-netwerk krijgen, durft Van der Aa nog niet te zeggen; hetzelfde geldt voor de zakelijke abonnementen van de telco. Afgelopen week ging het 4G-netwerk van de provider live.

KPN

Ook KPN, dat als eerste zijn 4G-netwerk optuigde, bevestigt desgevraagd dat het bepaalde klanten tegen betaling toegang tot zijn 4G-netwerk geeft. Alleen abonnees die voor 4 februari klant zijn geworden, kunnen tegen bijbetaling 4G-toegang krijgen, maar het is niet duidelijk wat dat kost. "We hebben negen verschillende abonnementsvormen, dus het ligt er aan wat voor abonnement een klant heeft en wat hij wil", aldus woordvoerder Stefan Simons.

Overigens kunnen klanten die niet in aanmerking komen 4G-toegang krijgen door over te stappen op een nieuw contract. Hetzelfde geldt voor Vodafone-abonnees.

T-Mobile

De beslissing van Vodafone en KPN om niet alle bestaande abonnees toegang tot het 4G-netwerk te geven staat in contrast met het besluit van T-Mobile om dat juist wel te doen. Bovendien hoeven bestaande abonnees niet extra te betalen. Eind deze maand moet het 4G-netwerk van T-Mobile live zijn in Amsterdam; de rest van Nederland volgt volgend jaar.

Bron: www.tweakers.net 

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...