Inloggen

Vanaf vandaag hebben we een nieuwe algemene kaart gepubliceerd. Tot voor kort pasten alle zendmasten nog in een Google Maps kaart maar door restricties van Google Maps en het wegvallen van de betaalde optie zijn we niet meer in staat deze gegevens op een kaart te publiceren.

Als (voorlopige) oplossing hebben we de kaart in twee gesplitst. Een kaart met alle locaties in West Nederland (postcodes 1000 AA t/m 4960 ZZ) en een kaart voor Oost Nederland (postcodes 4961 AA t/m 9999 ZZ). In beide delen zitten nagenoeg even veel masten.

Hieronder de kaarten van resp West- en Oost-Nederland. Kaarten zijn klikbaar naar de grote kaarten.

4GNL west

 

4GNL oost

Schrijf reactie (10 Reacties)

De complete kaart met alle operators is weer eens geüpdate. Voor de volledigheid hebben we deze keer de masten van Ziggo Mobiel (ZUM) ook geladen. 

Klik op onderstaande afbeelding om bij de kaart te komen.

ZUM

Schrijf reactie (11 Reacties)

Totaal overzicht van alle providers op 1 kaart. Deze kaart wordt bijgewerkt wanneer er een update is van een provider.

Klik op de afbeelding voor de laatste versie.

Totaal final 20160202

Schrijf reactie (9 Reacties)

4G Masten.nl heeft alle 4G locaties van de providers in kaart gebracht op basis van de database van het Antenneregister van de maand mei.

In totaal zijn ruim 5400 antenne locaties ingevoerd in een database. Deze database wordt elke maand bijgewerkt met het uitkomen van de nieuwe database van het Antenneregister. Door de combinatie van deze database samen met de gegevens die op het Antenneregister staan is de 4G Masten.nl database samengesteld. Hierdoor is per provider en per gebruikte frequentie inzichtelijk waar ze actief zijn.

Per provider wordt hieronder ingegaan op de huidige uitrol en gebruikte frequenties. Alle kaarten zijn klikbaar en de kaarten van KPN en Vodafone linken naar een gedetailleerde Google Maps kaart (niet iOS geschikt!) waarbij de frequenties geselecteerd kunnen worden. De kaarten van ZUM, Tele2 en T-Mobile linken naar de algemene Google Maps kaart doordat deze (nauwelijks) andere frequenties gebruiken.

Schrijf reactie (0 Reacties)

4G Masten in Nederland

West NL 4G Oost NL 4G

Achtergrond Artikelen

4G in Nederland; terugblik en toekomst

Verzameling Providers 4G klein
Om een nieuwe traditie te starten kijken we, net zoals vorig jaar, terug op een jaar 4G (en alle andere mobiele vernieuwingen) en wat er komend jaar nog gaat komen.

Lees meer...

CSFB; De tijdelijke schakel voor het bellen in een 4G netwerk

  

De 4G netwerken in Nederland zijn snel groeiende, en daarbij ook het aantal gebruikers die gebruik maken van 4G. Maar voor bellen blijven we (nog) afhankelijk van het oudere 2G en 3G netwerk.

In dit artikel gaan we dieper op het fenomeen CSFB oftwel Circuit-Switched Fallback in; Wat is het? Hoe werkt het? De voor- en nadelen van het systeem.

Lees meer...

Het technische verhaal achter de 4G uitrol

De providers zijn druk bezig met de uitrol van 4G, KPN bereikt ergens volgende maand landelijke dekking, Vodafone heeft door heel Nederland al redelijk wat plekken voorzien en T-Mobile is druk bezig om de Randstad te dekken. Tele2 werkt op de achtergrond druk aan de opbouw van het netwerk, er komen uit verschillende delen van Nederland berichten dat er een Tele2 netwerk gevonden wordt (maar nog niet toegankelijk).

Lees meer...

4G in Nederland; de stand van zaken na een jaar

Verzameling Providers 4G klein

Het is alweer een jaar geleden dat de frequentieveiling afgerond is. Wat is er allemaal in de tussentijd gebeurd? En wat zijn de plannen voor 2014?
4GMasten.nl blikt samen met u terug en we kijken naar wat de providers van plan zijn.

Lees meer...